IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордните 7 млн. души са посетили Айфеловата кула през 2014 година

През октомври символът на Париж се сдоби с впечатляващ стъклен под и нови павилиони, съобразени с екоизискванията

21:15 | 27.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Рекордните 7 млн. души са посетили Айфеловата кула през 2014 година

Парижката Айфелова кула е била посетена от рекордните 7 милиона души миналата година, предаде БТА, като се позова на ДПА.

Обновената кула, която през октомври се сдоби с впечатляващ стъклен под, нови павильони, съобразени с екологичните изисквания, миналата година е привлякла с 5,3 процента туристи в сравнение с предходната година.

Французите са най-многолюдната група сред посетителите на Айфеловата кула.

Сред чужденците миналата година най-голям брой американци (11,9 на сто от всички посещения) са били привлечени от туристическата атракция, станала един от символите на френската столица. Следват ги британците (7,5% от всички посетители), италианците (6,8%)и испанците (6,7%).

През миналата година бяха отбелязани 125 години от приключването на строежа на Айфеловата кула. Работата по впечатляващата постройка приключва на 31 март 1889 година, а официалното й откриване е било месец по-късно - на 6 май. 

Кулата е била построена като част от Световното изложение в Париж, провело се през 1889 година. Първоначално плановете са били тя да бъде демонтирана, но остава и постепенно се превръща в един от символите на френската столица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Така е, като си нямат Витоша, да се катерят по стълби, да им дойде акъла. Че и си плащат!Само заради децата чакаш сума ти време, иначе за себе си никога няма да ида там!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още