IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Римейк на трилър от 60-те оглави боксофиса в Северна Америка

"Великолепната седморка" бележи успех за губещото позиции филмово студио на Sony

11:13 | 26.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;The Magnificent Seven Facebook page</em></p>

Снимка: The Magnificent Seven Facebook page

"Великолепната седморка“, римейкът на популярния уестърн от 60-те години, оглави боксофиса в Северна Америка през първия си уикенд по кината, предава Bloomberg.

Лентата събра 35 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, обяви ComScore. Филмът надмина по резултати новата анимация на филмовото подразделение на Time Warner “Щъркели“, която се класира на втора позиция. От своя страна Walt Disney пусна в ограничен брой кина спортната драма „Кралицата на Катве“.

Успехът на Sony с „Великолепната седморка“ идва след няколко не толкова добри представяния на компанията в боксофиса, включително с опита ѝ да възроди хита „Ловци на духове“ с изцяло женски състав в главните роли.

Базираното в Калифорния студио губи пазарен дял през последните няколко години. От началото на 2016 г. досега то стои на пета позиция в класацията на шестте най-големи филмови компании. Наскоро Sony отбеляза добри резултати с нискобюджетния филм на ужасите „Don’t Breathe”, който оглави боксофиса за две седмици.

"Великолепната седморка“ е създаден с бюджет от 90 млн. долара според Box Office Mojo и се очакваше да се класира на първо място в боксофиса с продажби от 51 млн. долара по данни на BoxOfficePro.com. Филмът си спечели предимно позитивни ревюта.

„Щъркели“ генерира 21,8 млн. долара, а очакванията на Hollywood Stock Exchange бяха за 31,7 млн. долара. Лентата струва на студиото 70 млн. долара за продукция по данни на Box Office Mojo, както и още милиони за маркетинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още