IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата на модата в Ню Йорк се завръща към традиционната елегантност

На фешън форума си дават среща 250 дизайнери от цял свят с пролетните си колекции за 2012 година

14:32 | 13.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center; ">
	Бетси Джонсън завърши ревюто си по зрелищен начин - с шпагат.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бетси Джонсън завърши ревюто си по зрелищен начин - с шпагат. Снимка: Ройтерс

След натрапчивите цветове на Кусто Барселона и ярките краски на Томи Хилфигър, вдъхновени от попарта, Каролина Ерера върна традиционната елегантност в петия ден на Седмицата на модата в Ню Йорк, съобщават AP и AFP.

На фешън форума си дават среща 250 дизайнери от цял свят с пролетните си колекции за 2012 година. Кройките на Ерера, ефирни, но опростени, дадоха предимство на пролетните щампи и най-вече на голите рамена. Те вдъхваха усещане за неделен излет след природата с изображения на жълти и зелени канарчета, червеношийки и подобаваща за случая песнопойна екзотика. Същият мотив беше подет при полите и съчетаните с тях шалчета и дамски чанти.

"Обичам елегантността и комплексните неща, но те трябва да изглеждат семпли на пръв поглед", е веруюто на венецуелската дизайнерка.

На ревюто присъства актрисата Рене Зелуегър, облечена в сив тоалет, и вездесъщата главна редакторка на "Вог" Ана Уинтур.

В свят, в който лицата на манекените по правило са безизразни, американката Бетси Джонсън си позволи немислимото. Усмихващи се модели с ярки червила, представящи една закачлива и секси колекция, без много предразсъдъци. На финала 69-годишната дизайнерка приключи дефилето си по възможно най-зрелищния начин - с шпагат на подиума.

В неделя въпреки тъжната годишнина от терористичните атентати от 11 септември, нюйоркската Седмица на модата представи цели 30 ревюта. За случая Даян фон Фюрстенберг завърши представянето на колекцията си, като раздаде американски флагчета на зрителите от първите редици.

Сред най-успешните представяния бе това на Дона Каран, която избра за ревюто си склад с единствен декор нюйоркско такси. Нейните модели бяха вдъхновени от пътешествието й до Хаити за подпомагането на острова след опустошителното земетресение.

Седмицата на модата в Ню Йорк ще приключи в четвъртък, а дотогава предстоят още около 70 ревюта, припомнят агенциите.

БТА

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още