IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скорсезе дължи близо 3 млн. долара неплатени данъци, Ал Пачино – 190 хил.

Данъчните служби в САЩ едва ли се трогват от известността на длъжниците си, както и от факта, че и двамата бяха измамени от финансовия си мениджър

15:52 | 09.03.11 г.
Скорсезе дължи близо 3 млн. долара неплатени данъци, Ал Пачино – 190 хил.

Богатите не са застраховани от рисковете, които грозят обикновените хора. Предвид известността и успешната кариeра на някои от тях, тези рискове дори нарастват, особено за онези, които поверяват финансите си на изявени „професионалисти“ и разчитат на тях да се оправят със сметките им.

Такъв е случаят с актьора Ал Пачино и кинорежисьора Мартин Скорсезе. Освен че и двамата са с италиански произход и са колеги в Холивуд, те имат и още нещо общо помежду си – за жалост не особено приятно – оказали са се измамени от финансовия мениджър Кенет Стар.

Стар е управлявал сметките на редица известни личности, но не е успял да се сдържи и е злоупотребил с оказаното му доверие. В резултат финансистът е осъден на 7 години затвор заради измами в размер на 3 млн. долара.

Въпреки че Кенет Стар вече има присъда, задълженията към данъчните служби на САЩ остават. Ал Пачино дължи близо 190 хил. долара заради неплатените си данъци, съобщава ИТАР-ТАСС, като цитира сайта за знаменитости TMZ.com.

По данни на Федералната данъчна служба на САЩ Пачино не е платил данъци за 169 хил. долара през 2008 г. и за 19 хил. долара през 2009 г.

Говорител на актьора заяви, че Пачино изобщо не е възнамерявал да измами данъчните служби. По думите му грешката се дължала именно на бившия бизнес мениджър на актьора Кенет Стар. Новият бизнес мениджър на Ал Пачино скоро ще коригира грешката, увери говорителят.

За Мартин Скорсезе финансовите проблеми не са рядкост и отново са факт, след като той получи известие за неплатени данъци за почти 3 млн. долара, съобщи Female First.

Режисьорът имаше подобни проблеми и в периода 2002 - 2004 година.

Първо той получи серия от искове с обща стойност 1,9 млн. долара. През 2004 той получи друг иск за 149 437 долара, а миналата година беше обвинен, че не е платил 600 хил. долара на счетоводителя си Кенет Стар, който е в затвора.

Скорсезе се издължи на данъчните власти по старите искове.

Миналия месец обаче той е получил ново известие за дължими 2,85 млн. долара.

Представител на Мартин Скорсезе настоява, че режисьорът е изплатил всичките си задължения и искът на данъчните власти е грешка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още