IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слабото евро помогна на Hugo Boss

Германският моден концерн увеличава печалбата и приходите си

20:15 | 04.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският моден концерн Hugo Boss отчете значително увеличение на печалбата и приходите си от продажби за второто фискално тримесечие, преди всичко благодарение на слабото евро и разрастването на мрежата от магазини по света, предаде DPA.

За трите месеца до юни приходите от продажби са нараснали с 16 процента на годишна основа до 647,1 млн. евро, което се дължи на положителния ефект от валутните курсове, обяви групата. Това на свой ред е допринесло за ръста от 12 на сто на печалбата преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация и без отчитане на еднократните плащания (Ebitda) до равнище от 123,3 млн. евро. Чистата печалба скача с 13 на сто до 70,1 млн. евро спрямо 62,8 млн. евро година по-рано. 

Благодарение на изключително стабилното развитие на бизнеса на дребно на групата растежът се е ускорил през второто тримесечие, отбелязва главният изпълнителен директор Клаус Дитрих Ларс.

Чистата печалба е скочила с 13 на сто до 70,6 млн. евро. 

Ръстът от 7 на сто на продажбите в Европа е изпреварил увеличението на другите два ключови пазара за модната къща - САЩ и Азиатско-тихоокеанския регион.  Продажбите в Азия и САЩ са нараснали с по 5 процента през тримесечието.

Ларс изрази оптимизъм за европейския бизнес, но заяви, че групата очаква условията в САЩ и Китай да останат трудни.  Същевременно компанията потвърди годишните си прогнози и очаква ръст в приходите в средния едноцифрен сегмент. Оперативната печалба Ebitda се очаква да нарасне с между 5 и 7 на сто. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още