IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София е най-евтината за туризъм европейска столица, според Trivago

Варна пък е най-евтината крайморска дестинация, показва проучването на търсачката

09:08 | 06.02.16 г. 2
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

София  е най-евтината туристическа дестинации сред европейските столици, според анализ на търсачката за хотели Trivago, цитирана от британското издание Daily Mail. В българската столица уристите харчат около 46 паунда за нощувка.

В класацията на Trivago сред най-евтините столици за туризъм се нареждат Скопие (48 паунда за нощ)  и Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, където туристите харчат средно 51 паунда за нощувка. 

На обратния полюс е Лондон - средната цена за нощувка в британската столица е 184 паунда. Следват Берн (151 паунда) и Париж (134 паунда).

Проучването на Trivago, базирано на търсенията през 2015 година, показва още, че Амстердам е една от най-желаните дестинации за британците. Увеличава се и интересът към Дъблин, а Париж е започнал да губи своето очарование за британците и заема трето място в класацията.  

Български град попада в още една класация на търсачката - за най-евтина крайморска дестинация. На първо място в нея е посочена Варна, където средната нощувка е малко над 37 паунда.

Второто място се държи от Бужиба (Малта), където средната нощувка е на стойност от 49 паунда, а на трето място се нарежда Слънчев бряг, където туристите плащат средно по 51 паунда за нощувка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 4
vajvaj
преди 8 години
Как го разбра това, че България е неатрактивна и нежелана? Или пишеш ангро, ей така, заради хейта? И какво, по дяволите, му пука на средния турист за сивата икономика, че нещо не разбирам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Nathan
преди 8 години
Дори с най-ниските цени в Европа, вкл.Източна европа и вкл. сред държави, които не са в ЕС, България е абсолютно неатрактивна и нежелана дестинация за туристите. Не трябва и да се очаква, столица с повече от 50% сива икономика в туристическия сектор и с една осветена улица - Витоша да бъде по-атрактивна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още