IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софийски градски съд прекрати производството срещу "Музикаутор"

Българското национално радио ще трябва да заплати разноските по делото

17:19 | 27.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Музикаутор</em></p>

Снимка: Музикаутор

Софийски градски съд (СГС) прекрати производството срещу сдружението за колективно управление на авторски права в музиката „Музикаутор“ като неоснователно, съобщават от сдружението.

Производството беше образувано по жалба на Българското национално радио.

Прекратяването се случва след като Апелативен съд София на 20 юни тази година излезе с определение, с което окончателно потвърди изводите на СГС.

Присъжда се разноските по делото да бъдат платени от Българското национално радио на „Музикаутор“, а актът на съда е окончателен и не подлежи на обжалване.

Във връзка с обвинението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че сдружението е злоупотребило с господстващото си положение, когато прекрати договора си с БНР, след като не постигна споразумение с обществената медия, „Музикаутор“ напомя, че актът не представлява решение за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията.

„В рамките на предвидения в закона 30-дневен срок организацията следва да представи своите възражения по твърдението и да бъде изслушана на заседание на КЗК“, посочват от организацията.

На 21 юни спорът между БНР и „Музикаутор“ завърши с подписването на договор между страните.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още