IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Солариумите ще работят по общи европейски стандарти

Квалифициран персонал ще преценява дали и колко време клиентът ще стои в кабината

12:40 | 27.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Солариумите ще работят по общи европейски стандарти

До няколко месеца солариумите вече ще работят по общи европейски стандарти, каза днес във Варна доцeнт Мишел Израел, който работи в Националния център по обществено здраве и анализ и в Медицинския университет в Плевен.

По думите му идеята е клиентите да нямат право сами да определят колко време ще прекарат под ултравиолетовите лъчи, тъй като това носи голям риск за здравето, съобщи БТА.

Стандартите ще наложат собствениците на солариумите да назначават добре обучени хора или да квалифицират настоящия си персонал, посочи Израел.

Според него това ще позволи специалистите да преценяват дали и колко време клиентът ще стои в кабината, като вземат предвид каква е кожата му, дали приема някакви лекарства и с какво се храни.

Доцент Израел съобщи още, че от 1 юли 2015 г. в България ще влезе в сила европейска директива за защита на работниците от въздействието на електромагнитните полета. Промените ще наложат работодателите да направят оценка на риска на средата в предприятията, при нужда да вземат мерки да намалят излъчванията и да снабдят персонала със защитни средства.

Експертът участва в осмата международна работна среща за биологичните ефекти на електромагнитните лъчения, която се провежда край Варна.

Във форума, чийто съорганизатор е Медицинският университет във Варна, участваха специалисти от четири континента, както и представители на Световната здравна организация, Научния комитет по нови технологии на ЕК, Международната асоциация по здраве и безопасност при работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още