IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby’s продава колекция за 500 млн. долара на бившия си собственик

Само картината на “Пикасо “Жена, седнала на стол” се очаква да бъде продадена за 25-35 млн. долара

14:23 | 05.09.15 г.
Sotheby’s продава колекция за 500 млн. долара на бившия си собственик

Аукционната къща Sotheby’s ще продаде на аукцион произведения на изкуството, оценени на 500 млн. долара, принадлежали на милиардера А. Алфред Таубман - бившият собственик на компанията, съобщава Financial Times.

Колекцията включва антики и картини на модерните класици, включително и 500 картини на старите майстори като Рафаел.

Колекцията ще бъде продадена на четири отделни търга. Само картината на “Пикасо “Жена, седнала на стол” се очаква да бъде продадена за 25-35 млн. долара. Две творби на абстрактния експресионист Марк Ротко вероятно ще донесат по 20-30 млн. долара всяка.

Имотният магнат Таубман почина през април на 91 години. Той придоби Sotheby’s през 1983 г. в тежък момент от компанията и успя да я превърне в бизнес за милиарди с продажбите на бижута на херцогинята на Уиндзор и колекции на Анди Уорхол, отбелязва изданието.

Таубман продаде контролния дял в аукционната къща през 2005 г. за 217 млн. долара.

От Sotheby’s посочват, че приходите ще бъдат използвани за уреждане на данъчни задължения на Таубман, както и за основаването на фондация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още