IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стадионът Хейзъл в Брюксел ще бъде преместен

Решението на местните власти за съоръжението ще позволи изграждането на по-голям спортно-развлекателен център, част от проекта Neo Brussels

10:23 | 30.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда &quot;Хейзъл&quot; днес. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Така изглежда "Хейзъл" днес. Снимка: Ройтерс

Стадионът Хейзъл в Брюксел, станал печално известен с трагичния инцидент от 1985 г., когато 39 души загинаха непосредствено преди мача за Купата на европейските шампиони между отборите на Ювентус и Ливърпул, ще бъде преместен. Това съобщи кметът на белгийската столица Фреди Тилеманс по време на браншовия форум European Real Estate Policy and Investment Forum, съобщава онлайн изданието propertyeu.info.

По думите на Тилеманс преместването на стадиона ще освободи място за мащабния проект Neo Brussels, който ще промени и облагороди района в следващите няколко години.

Стадионът е разположен точно в средата на територията от 15 ха в Брюксел, върху която ще се изгражда проектът. Преместването му ще отвори възможност за изграждането на по-голям спортно-развлекателен център с конферентни съоръжения и още повече зеленина, поясни Тилеманс.

Кметът на града каза още, че в момента Брюксел не разполага с условия за провеждане на големи международни конференции и капацитетът на съоръженията е 1 000 – 1 200 души. Преместването на стадиона обаче ще отвори пространство за изграждането на конферентни центрове с капацитет 12 хил. души.

Тилеманс отбеляза, че ще се наложи и по-мащабно строителство на хотели в района. “В момента в региона има само един тризведен хотел”, каза той.

Кметът на Брюксел припомни, че през декември бяха селектирани три консорциума, които се състезават за строителството на първия етап от проекта Neo Brussels – един от най-мащабните в Европа в момента. В момента консорциумите подробно описват предложенията си до местните и регионалните власти в Белгия. Избраният строител ще започне реална работа догодина, като ще трябва да изгради търговски център, развлекателни обекти, жилища, офиси и паркинги.

“Разработването на изцяло нов квартал е много отговорна работа”, коментира Фреди Тилеманс. “Това е много смело, а и проектът привлече най-добрите кандидати, заради което сме много горди. Това ни показва, че проектът е качествен и правдоподобен”, каза той.

Припомнете си какви са плановете за строителство в този район на Брюксел

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още