IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тероризъм по време на концерт? Застрахователите вече мислят за това

Застрахователна компания вече включва в предложенията си и покритие в случай на терористично нападение по време на концерт

16:27 | 29.06.16 г.
<p>
	<em>Вокалистът на Eagles of Death Metal Джеси Хюс пред зала Bataclan, където терористи убиха десетки посетители на коцнерта на групата в Париж миналия ноември. Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Вокалистът на Eagles of Death Metal Джеси Хюс пред зала Bataclan, където терористи убиха десетки посетители на коцнерта на групата в Париж миналия ноември. Снимка: архив Ройтерс

Един от най-големите застрахователи в музикалната индустрия разширява обхвата на дейността си, като включва един все по-нарастващ риск за изпълненията на живо - терористичните атаки, пише Wall Street Journal.

Базираната в Ню Джърси ProSight Specialty Insurance Group, сред чиито музикални клиенти се нареждат специални места за провеждане на събития, промоутъри и организатори на турнета, обяви, че ще започне да покрива разходите за промяна на датата на концерти, ако събитието е отменено заради заплаха от тероризъм. Това ще бъде включено в сегашния пакет на компанията без допълнителна такса и ще се прилага за концерти, които са пряко засегнати от терористично нападение или са планирани в рамките на 10 дни от такъв инцидент.

Новата политика предвижда клиентът да пренасочи концерта в рамките на до 160 км разстояние в следващите 90 дни след атаката.

“При отмяна на концерт всички хора в обществото са потърпевши”, коментира изпълнителният директор на ProSight Джо Бенедучи.

Компанията, която генерира близо 1 млрд. долара годишни приходи, твърди, че е най-големият застраховател на музиканти, изпълнители, промоутъри и места за провеждане на концерти.

Застраховката срещу терористични нападения вече е активна.

Промяната се случва след нападението в нощен клуб в Орландо, при което въоръжен мъж, подкрепящ “Ислямска държава”, уби 49 души. Това се случи само два дни след като 22-годишната певица Кристина Грими беше застреляна, докато раздаваше автографи след концерт в Plaza Live Theater в Орландо.

Само преди седмица фенове на британците Radiohead бяха нападнати и замеряни с бутилки в Истанбул, докато бяха на парти в музикален магазин, посветено на излизането на новия албум на групата. Причината за случилото се е фактът, че присъстващите са пили алкохол по време на Рамадана.

Миналия ноември пък имаше голяма терористична атака по време на концерт в зала Bataclan в Париж. Тогава 89 души бяха убити в рамките на шоуто на рок бандата Eagles of Death Metal. Нападението беше част от серията атаки в Париж, които отнеха общо 130 човешки живота. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още