IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трафикът "на пуйката"

Ръст на заетостта и БВП и по-ниската цена на бензина стимулират пътуванията на американците за Деня на благодарността

22:02 | 24.11.14 г.
<p>
	Снимка:<em> ЕК</em></p>

Снимка: ЕК

46,3 млн. американци планират пътуване на разстояние от повече от 50 мили от дома си за Деня на благодарността, съобщава Forbes, позовавайки се на прогнозите на организацията ААА. Спрямо 2013 година броят на пътуващите се увеличава с 4,2%, което е най-големият ръст на пътуванията около Деня на независимостта от 2012 година насам.

Автомобилният транспорт остава предпочитаният начин за пътуване на американците. 89% от тях ще посетят своите приятели и роднини с кола, а само 8% - пътувайки със самолет.

Пътуващите ще изминат средно по 549 мили и ще похарчат около 573 долара по време на петдневния уикенд (от 26 до 30 ноември). А основното блюдо на трапезата им ще бъде, разбира се, традиционната пуйка. 

Макар и по-големият брой пътуващи да означава повече задръствания и чакане по летищата, той е и индикатор за съживяването на икономиката. През тази година пътуващите ще бъдат най-много от 2007 година насам.

Освен по-добрите данни за заетостта и ръстът на брутния вътрешен продукт, тласък на пътуванията ще дадат и по-ниските цени на горивата.

Бензинът падна под цена от 3 долара за галон (3,8 литра), което е най-ниското ниво за последните пет години за времето около уикенда за Деня на благодарността. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още