IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трансформърс" оглави боксофиса в Северна Америка, но без много фанфари

Новата лента от поредицата се превърна в поредната филмова продукция, която стана жертва на слабия летен сезон

10:41 | 26.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Transformers: The Last Knight Facebook page</em></p>

Снимка: Transformers: The Last Knight Facebook page

"Трансформърс: Последният рицар“ оглави боксофис класацията в Северна Америка този уикенд, но записа най-слабата премиера в дългата история на научно-фантастичния франчайз на Paramount Pictures.

Лентата, дело на Майкъл Бей, събра 45,3 млн. долара в САЩ и Канада, посочва ComScore. Анализаторите от BoxOfficePro.com прогнозираха 46 млн. долара приходи. Това беше и единствената нова голяма премиера за този уикенд.

Дори и с малко конкуренция „Последният рицар“ се превърна в поредната жертва на летния филмов сезон. Директорите на филмовото звено на Viacom, които работят по справяне със загубите от последните години и с големите боксофис разочарования, се надяваха за по-силно представяне на филма от поредицата. Очакванията са, че продукцията ще се радва на по-добри резултати на чуждестранни пазари като Китай. 

Paramount вече се сблъска с боксофис провали през тази година с „Дух в броня“ и „Спасители на плажа“. Подобно на други дистрибутори, студиото се нуждае от стабилни франчайзи, които могат да носят стотиците милиони долари, за да подкрепят бизнеса му. Но зрителите в Северна Америка показват по-слаб ентусиазъм към летните високобюджетни продукции, много от които се сблъскват със слаби отзиви. До 19 юни летните продажби в боксофиса бяха спаднали с 3,9% спрямо същия период година по-рано според ComScore.

"Последният рицар“ струва 217 млн. долара без разходите за маркетинг, твърди студиото. Въпреки специалните ефекти, само 16% от критиците са дали позитивни ревюта за филма, а мнозина твърдят, че сценарият е безинтересен според RottenTomatoes.com.

Второто място в боксофиса този уикенд си поделиха „Колите 3“ на Walt Disney и „Жената чудо“ на Warner Bros, които събраха по 25,2 млн. долара всеки, сочат данни на ComScore.

Третата позиция зае „47 Meters Down” със своите 7,4 млн. долара приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още