IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличават се посетителите в Музея на солта в Поморие

Над 16 хил. туристи са го посетили миналата година

13:52 | 27.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: община Поморие</em></p>

Снимка: община Поморие

Музеят на солта в Поморие е посетен от над 16 хил. туристи през миналата година при над 15 хил. през 2015 г. Половината от туристите са българи. Това стана ясно по време на посещението на министъра на туризма Стела Балтова там, съобщиха от Министерството на туризма. 

Директорът на Историческия музей в града Антон Карабашев информира, че огромен интерес към обекта има от руснаци, германци, англичани, чехи, поляци и др. Засилват се посещенията и на групи ученици.

Музеят на солта в град Поморие е един от стоте национални туристически обекта в България. Открит е на 7 септември 2002 г. с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез програма ФАР.

Това е единственият специализиран Музей на солта в Източна Европа. Той се състои от експозиционна зала и 20 декара солници на открито, където и до днес се добива сол. Намира се в самия град Поморие, на брега на Поморийско езеро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още