IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Второто бебе на Кейт и Уилям ще съживи британската икономика

Тя ще бъде подсилена с между 20 и 250 милиона паунда, прогнозират експерти

13:11 | 19.04.15 г.
Второто бебе на Кейт и Уилям ще съживи британската икономика

Второто дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж трябва да се роди всеки момент. Кулминацията на голямото очакване ще бъде на 25 или 26 април. И ще подсили британската икономика с между 20 и 250 милиона паунда, прогнозират експерти.

„Потребителите със сигурност ще харчат повече пари – по търговски обекти, заведения, ресторанти. Ползата ще се усети под формата на увеличение на покупките на храни и напитки. И ще бъдат продадени много сувенири, разбира се", коментира икономистът Майкъл Инграм.

Раждането на Принц Джордж преди две години вля в британската икономика около 243 милиона паунда. Ако този път Кейт роди малка принцеса, новината ще е още по-добра, обясняват експертите на Острова и се аргументират, че женските кралски особи традиционно дават допълнителен тласък на търговията.

Кралските дворци във Великобритания се радват тези дни на голям приток от посетители, очакващи раждането на новия член на кралското семейство, допълва ДПА, като се позова на британски медии. Болницата "Сейнт Мери" е обект на постоянни посещения на кралски фенове, някои от които развяват британския флаг или дрехите им са декорирани в националните цветове.

Второто дете на Кейт, херцогинята на Кеймбридж, и съпруга й принц Уилям, ще заеме четвърта позиция в линията на унаследяване на трона.

Друга туристическа дестинация е лондонската резиденция на Кейт и Мери - дворецът "Кенсингтън", рекламиран от разпространителя на билети онлайн AttractionTix.co.uk като "официалният дом на бъдещия крал, принц Джордж" и неговия брат или сестра.

От началото на април с 36 на сто са се увеличили посетителите на двореца "Уиндзор", "Тауър ъв Лъндън" и други кралски обекти, заявяват от AttractionTix.co.uk пред вестник "Сънди експрес".

Букмейкърът Уилям Хил предрича, че бебето ще се появи на бял свят между 20 и 26 април. Като най-вероятно негово име сочи Алис, следвано от Елизабет и Шарлот, въпреки че кралският двор не е правил никакви изявления за пола на детето.

Представители на двора казват, че искат да се избегне "медийния хаос", съпътствал раждането на Джордж през юли 2013 година - трети в линията за унаследяване на трона, заеман сега от неговата прабаба кралица Елизабет.
 

Още новини четете в сайтана Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още