IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върховният съд на Италия оправда Долче и Габана за укриване на данъци

Дизайнерите бяха осъдени на 20 месеца затвор през юни 2013 г.

12:50 | 25.10.14 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Върховният съд на Италия оправда модните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана за укриване на данъци петък, слагайки край на едно от най-известните дела в Италия в последните години, пише The Wall Street Journal.

Дизайнерите бяха осъдени през юни 2013 г. по обвинения, че са подали данъчни декларации за базираната в Люксембург компания, което според прокуратурата е било ход на укриване на данъци, дължими в Италия.

Делото води началото си от 2004 г., когато Dolce & Gabbana (D&G) продаде част от водещите си марки на базирана в Люксембург компания Gado. Тезата на прокуратурата е, че Долче и Габана не са платили около 40 млн. евро за годините 2004 г. и 2005 г. Властите повдигнаха обвиненията през 2007 г.

Прокурорите определиха операцията като "сложна данъчна измама" и поискаха затвор за дизайнерите, които са известни със своите екстравагантни модели и знаменити клиенти, като Наоми Кембъл. Впоследствие Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени на 20 месеца затвор.

От самото начало дизайнерите отричаха обвиненията и не се признаха за виновни по време на съдебното производство. Решението на съда в петък е последната дума по случая.

В средата на миналата година се появиха информации, че световноизвестните италиански модни дизайнери могат да закрият бизнеса си, ако осъдителната присъда за укриване на данъци бъде потвърдена.

Модната къща D&G е основана през 1982 г. По данни на италианските медии през 2013 г. приходите ѝ са били на стойност около 1,5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
vstoykov
преди 9 години
Това е победа на разума над етатистите-социалисти.Сега и ако отменят присъдата на Берлускони за същото измислено престъпление... Или политическите му противници са убедили съдиите да не отменят присъдата му?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още