IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задават ли се по-светли дни за казината в Макао?

Инвеститорите се фокусират върху стабилизирането на приходите в най-големия хазартен хъб в света

14:37 | 04.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Брутните приходи на най-големия хазартен център в света Макао спаднаха с 39% до 19,2 млрд. патака (2,4 млрд. долара) миналия месец, оправдавайки очакванията на анализаторите, запитани от Bloomberg. Спадът забавя темпа си вече втори пореден месец.

"Инвеститорите наистина се фокусират върху стабилизирането“, коментира Витали Умански, анализатор на Sanford Bernstein. “Докато нещата не се влошават, те изглеждат доста последователни, а това вероятно е добър знак от гледна точка на инвеститорите“.

Казино индустрията в Макао е засегната от спада в интереса на VIP игрите, след като президентът на Китай Си Дзинпин започна антикорупционна кампания, насочена към високите етажи на властта. Търсенето намаля и заради забавянето на икономическия растеж на азиатската страна, а оператори като Sands China изграждат разнообразни курорти и хотели в опит да привлекат повече масови клиенти в Макао.

Данните за април, 11-ия пореден месец на спад, следват срива от 39,4% през март и 48,4% през февруари, сочат данни на Macau’s Gaming Inspection and Coordination Bureau. През първите четири месеца на годината приходите спаднаха с 37 на сто до 83,9 млрд. патака.

За тази година е планирано откриването на два големи курорта в Макао и реновирането на етажа на Wynn Macau, насочен към масовите потребители.

Миналата седмица милиардерът Стив Уин призова местните власти да изяснят какви са плановете им, тъй като компанията майка на Wynn Macau, базирана в Лас Вегас, намали дивидента си.

Броят на китайците, посещаващи Макао, спадна до 17,6% през март, сочи статистика на местните власти. Спадът на потребителите „може да забави икономическия растеж в континенталната част на Китай и идва след увеличаването на броя на оплакванията в Макао, че китайските туристи препълват града“, коментира анализаторът на Bloomberg Тим Крейгхед.

Посещенията може да се увеличат отново при пускането на новия проект на Galaxy на 27-и май.

Същевременно казината включват магазини, ресторанти, забавления и други атракции, с което целят да привлекат повече потребители и туристи от средната класа.

„Това, върху което ще се фокусират инвеститорите, е продължаването на стабилизацията“ на брутните приходи от хазарт в Макао, коментира Умански.

Анализаторите следят дали правителството ще отпусне броя игрални маси, които те са заявили, че желаят за курортите си. От своя страна административният ръководител на Макао Фернандо Чуи говори за петгодишен план за превръщането на мястото в много по-малко зависимо от казината чрез диверсификация на икономиката и трансформирането му в световен туристически център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още