IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акио Тойода: Глобите са полезни за Toyota

Заради проблеми със сигурността японската компания ще трябва да плати санкции над 1 млрд. долара.

15:40 | 20.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Акио Тойода: Глобите са полезни за Toyota

Глобите, наложени на Toyota в размер на над 1 млрд. долара, са полезни за компанията, заяви президентът на автомобилния концерн Акио Тойода. Припомняме, че вчера американските власти санкционираха компанията, заради проблеми със сигурността на пътниците.

Японският концерн потвърди, че е подвел клиентите си в Съединените щати, след като е съобщил, че колите, произведени за Америка, са в изправност. Въпреки това Националната администрация за безопасност на пътното движение във Вашингтон е открила неизправности. Те са свързани с ускоряването на автомобила и горивната помпа, което застрашава сигурността на пътниците. По тази причина Toyota трябва да плати еднo от най-виските извънсъдебни споразумения в историята на автомобилната индустрия, равняващо се на 1,2 милиарда долара.

Президентът на автомобилния концерн Акио Тойода прие новината спокойно.

„Искам хората да не си мислят, че изтеглянето на автомобили от пазара е нещо толкова лошо. За нас и колегите ни от индустрията това е нещо полезно, което ще ни помогне да подобрим качеството на колите и да осигурим безопасността на пътниците“, заяви Тойода.

Освен извънсъдебното споразумение между Съединените щати и Toyota, компанията трябва да се яви в съда по стотици други жалби от частни лица. Автомобилният концерн изтегли от световния пазар 12 милиона коли през 2009 и 2010 г., като събитията от последните месеци сочат, че предстоят нови подобни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още