IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alfa Romeo пуска ново семейство двигатели

Това са два бензинови и два дизелови с мощност до 480 к.с., като ще бъдат на пазара още догодина

13:21 | 19.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Alfa Romeo</p>

Снимка: Alfa Romeo

Италианската спортна марка Alfa Romeo разработва ново семейство двигатели, което ще бъде на пазара още догодина, съобщава Automotive News Europe. Става дума за два бензинови и два дизелови мотора, произвеждащи между 135 и 480 к.с.

Три от двигателите - два бензинови и един дизелов, ще видим още през юни следващата година. Те ще дебютират с напълно нов седан със средни размери.

Най-мощният от тях ще бъде 2,9-литров V6 с директно впръскване и би-турбо, който се изгражда на базата на 3,0-литровия мотор, който Ferrari създаде за Maserati. Агрегатът на Alfa Romeo ще се предлага в няколко версии, като най-мощната ще развива 480 к.с.

Другият бензинов двигател ще има обем от 2,0 литра и четири цилиндъра, като ще бъде базов за модела. Агрегатът ще бъде наличен в няколко версии и ще развива от 180 до 330 к.с.. Той ще може да бъде съчетаван както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Изборът от трансмисии ще бъде между ръчна и автоматична.

По-слабият дизел на Alfa Romeo ще има обем от 2,2 литра и четири цилиндъра, предлагайки мощност между 135 к.с. в базовата си версия до 210 к.с. в топ модификацията.

По-мощният дизелов мотор ще бъде 3,0-литров V6 и ще предлага между 275 и 340 к.с. Този мотор ще бъде базиран на двигателя, който сега използват модели на Jeep и Maserati.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още