IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi разкри второто поколение на кросовъра си Q5

В Европа всъдеход ще се предлага на начална цена от 45 100 евро

22:46 | 30.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Германският автомобилен концерн Audi официално представи второто поколение на кросовъра си Q5. Моделът дебютира по време на автомобилното изложение в Париж, като продажбите му ще стартират в началото на 2017 г. Вече е известно, че в Европа всъдеход ще се предлага на начална цена от 45 100 евро.

Конкурентът на BMW X3 и Mercedes-Benz GLC е изграден на модулната платформа MLB, използвана при новите поколение на Audi A4 и Q7. Благодарение на нея автомобилът е отслабнал с 90 кг. в сравнение с предшественика си. Дължината на Q5 е 4660 мм, широчината - 1890 мм, а височината - 1660 мм. Разстоянието между двете оси е 2820 мм. Обемът на багажника е 550 литра, които могат да се увеличат до 610 литра, ако задните седалки са преместени максимално напред. При свалени кресла обемът достига 1550 литра.

На пазара втората генерация Audi Q5 първоначално ще излезе с 4 дизелови и 1 бензинов мотор. Дизелите са представени от 3 версии на 2,0-литровия TDI (150, 163 и 190 к.с.), както и от 3,0-литров V6, развиващ 286 к.с. и 620 Нм въртящ момент. Бензиновият агрегат е 2,0-литров, като разчита на 252 к.с.

Двигателите при кросовъра могат да се съчетават както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенна роботизирана S-трансимсия. Единственото изключение прави най-мощният дизелов мотор, за който е предвиден 8-степенен автомат. Моделът е получил новата система quattro ultra, при която асиметричният диференция Torsen е заменен от многодискова муфа. За версията с мотор със 150 к.с. системата за задвижване на четирите колела е опция.

Модификацията с най-мощния дизел запазва старата система с Torsen, като за нея се предлага спортен заден диференциал. Автомобилът също така ще се предлага с окачване с пружини и амортисьори, чиято твърдост ще може да се променя с помощта на системата drive select. Клиентът ще може да си поръча и пневматично окачване с 5 избора на пътен просвет.

В базовото оборудване на Audi Q5 влизат още матрични главни фарове, многофункционален волан със система за нагряване, кресла с функция за масаж, система за регулиране на осветлението в салона, цифром приборен панел virtual cockpit с 12,3-инчов сензорен дисплейт, мултимедийна система MMI с тъчпад и 8,3-инчов дисплей, аудиосистема Bang & Olufsen и развлекателен комплекс за пътниците на задните седалки с таблети, вградени в предните кресла.

Сред електронните помощници на всъдехода попадат адаптивен круиз-контрол, система за предупреждение за приближаване към автомобил при движение на заден ход, функция за предупреждаване за евентуален челен сблъсък, система за следене на лентата на движение, функция за разпознаване на пътните знаци и система за екстремно спиране.

Още снимки вижте в Automedia.bg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още