IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi разработва съперник на BMW i3

Компанията ще лансира три електрически модела до 2020 г.

23:36 | 20.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Audi планира да представи три електрически модела до 2020 година, като първи на пазара ще излезе кросоувър, който ще доразвие идеите, заложени в концепта E-Tron.

Но все още няма информация за това какви ще са другите два електромобила. Според изданието Green Car Reports следващите два модела ще са пряка конкуренция на два от моделите на BMW – i3 и може би съперник на i8.

Предполага се, че моделът на Audi, който ще съперничи на BMW i3, ще е изграден върху платформа, разработена съвместно с Volkswagen, а като технологична база ще се използва концептуалният хечбек VW ID Concept. Все още обаче нито един от шефовете на Audi не е коментирал тази информация.

Все пак главният изпълнителен директор на Audi Руперт Щадлер обяви, че предстои тясно сътрудничество с VW и използване на платформите на масовия производител, като това ще засегне и електромобилите. Най-вероятно съперникът на i3 ще излезе на пазара с пробег между 400 и 450 километра с едно зареждане, според европейските норми, което означава, че реалният пробег ще е с 20 до 30% по-малък.

Гигантът VW Group, който е собственик на Audi, планира сериозно настъпление на пазара на електромобили – 30 напълно нови модела, които трябва да бъдат лансирани до 2025 година. И може би един от тези модели ще е съперникът на BMW i8, но това е и електромобилът, за който има само предположения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още