IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилите на Chevrolet сами ще предвиждат повредите си

Системата за самодиагностика е подобна на тази при Boeing 787

17:40 | 11.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Chevrolet</p>

Снимка: Chevrolet

Моделите на Chevrolet сами ще уведомяват своите собственици за опасност от повреда. Това ще става благодарение на първата система за самодиагностика, която ще предвижда появата на неизправности. Технологията е подобна на тази, която се използва от авиолайнера Boeing 787.

Новият диагностичен сервиз носи името Proactive Alerts и ще може сам да анализира състоянието на автомобила и да предупреждава шофьора за бъдещите повреди. При самолетите Boeing 787 системата е свързана с диспечерските служби на земята, като им предава данни за агрегатите, които трябва да бъдат проверени след кацане.

Диагностиката Proactive Alerts работи на базата на принадлежащия на General Motors спътников авариен сервиз OnStar. При всяко стартиране на двигателя системата тества работата на стартера, горивната помпа и акумулатора, като сравнява получените резултати с тези в системата на OnStar.

При наличие на отклонения водачът получава съобщение, което в зависимост от настройките се появява на екрана на мултимедийната система или като SMS на мобилния телефон на собственика на автомобила.

Новата технология на първо време ще се предлага на собственици на пикапа Silverado, всъдеходите Tahoe и Suburban, спортния Corvette и кросовъра Equinox. След това Proactive Alerts ще бъде внедрена и при моделите на Cadillac и Buick.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още