IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автономна лимузина дебютира на салона в София

Audi A8 и Range Rover Velar са сред най-забележителните експонати на изложението

15:57 | 13.10.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Лимузина с автономно управление и луксозни SUV-модели са сред най-впечатляващите експонати на автомобилен салон „София 2017”. Някои от тях бяха представени за първи път пред публика само преди месец на изложението във Франкфурт, а за други това е дебют на българска земя.

Под светлината на прожекторите за първи път у нас бе показан новият флагман на Audi – лимузината А8. Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение. От 2018 г. Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новият A8 ще дебютира с два основно модернизирани V-образни 6-цилиндрови двигателя – турбодизеловия 3.0 TDI, който развива максимална мощност 286 к.с., и турбобензиновия 3.0 TFSI с мощ от 340 коня. 

Спортната гама на Audi ще бъде представена в София от новите модели с добавка RS и S към името си. Това са комбито Audi RS 4, хечбекът Audi RS 3 Sportback, който разполага с най-мощния 5-цилиндров двигател в света (400 к.с.), като и Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2.9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red. 

Пътят към бъдещето, изпълнен с иновации в посока изкуствен интелект и алтернативно задвижване, се показва от големия хибриден SUV Audi Q7 e-tron. Моделът е с най-дълъг пробег на електричество в сегмента – 56 км.  

Какво показа Audi вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
sdar
преди 6 години
Браво, добре е у нас да се представят повече луксозни марки за да може хората да си купуват нови автомобили. Може и да депутатите ни да се помисли да им се вземе по някакъв подобен автомобил с повече автономност за да може да вършат повече работа с тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още