IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW конструира дизел с 4 турбини

Новият двигател ще дебютира с новата 7-Series

14:45 | 31.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

Германският автомобилен производител BMW разработва 6-цилиндров дизелов мотор с 4 турбини, който ще замени сегашния агрегат с 3 компресора. Това съобщава изданието Bimmertoday, което се позовава на свои източници.

Двигателят носи обозначението B57 и ще дебютира през 2016 г. с новото BMW 7-Series. На по-късен етап с него трябва да бъде оборудвано още семейството 5-Series, а също така и големите кросовъри на баварците – X5 и X6. Моторът ще се поставя и на бъдещото X7.

Използването на допълнителен компресор ще позволи увеличение на мощността и ще се осигури по-бърза реакция на педала на газта. По предварителни данни новият двигател ще развива мощност от 408 к.с. и 800 Нм въртящ момент. За сравнение сегашният 3,0-литров дизел, поставян на BMW 7-Series, разполага с 265 к.с. и 620 Нм. А най-мощният дизелов двигател на компанията развива 381 к.с.

Новият агрегат ще се поставя само на версиите със система за задвижване на четирите колела, като ще се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Засега не е ясно дали моторът ще използва 4 стандартни турбини или ще включи и електрически компресор.

Още за новото поколение BMW 7-Series вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още