IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citroen отбелязва 60 години от дебюта на първия DS

Три икони на марката ще присъстват на събитието в Монте Карло - DS 3 WRC, DS 21 и Себастиан Льоб

13:47 | 26.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Citroen </em></p>

Снимка: Citroen

Тази година се навършват 60 години от раждането на легендарния DS, като за честванията на събитието Citroen ще събере на едно място три свои легенди, съобщават от френската компания.

Оригиналният DS, DS 3 WRC и Себастиан Льоб ще отбележат годишнината на митичния модел, която съвпада и с лансирането на DS като самостоятелна марка. Събитието ще се състои в Монте Карло този месец.

Състезателният DS 3 WRC ще демонстрира голямо “60”, изобразено в задната част, като заедно с деветкратния световен шампион Себастиан Льоб ще застане на стартовата линия на 83-тото издание на рали Монте Карло на 22 януари. Спортна версия на DS 21 от 1966 г. ще участва в 18-тото историческо рали Монте Карло (28 януари - 4 февруари).

Събитията по случай годишнината на DS ще продължат през цялата година, като марката DS ще обяви подробностите допълнително.

Оригиналният DS 19 се появява пред света на 6-ти октомври 1955 година под стъкления покрив на Гранд Пале в Париж. Със своите неподражаеми стил и технологични иновации моделът прави силен дебют, реализирайки безпрецедентните 12 000 продажби още в първия ден.

“За нас беше напълно естествено да отбележим годишнината на историческия DS заедно със започването на първата календарна година от официалното създаване на марката. Ние стъпваме именно на изключителното наследство, което ни дава този модел, за да предложим на нашите клиенти автомобили с отличителен стил и технологии, комфорт и силни усещания, премиум материали и внимание към всеки детайл,” казва Ив Бонфон, изпълнителен директор на DS.

Първите автомобили на възродената марка DS трябва да се появят през тази година. Спекулациите сочат, че ще бъде създадена гама от 6 модела, която ще бъде въвеждана поетапно до края на десетилетието. 

Още за Citroen DS 19 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още