IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dacia от света на кросовърите

Основният акцент на Lodgy Stepway е подобреният дизайн

09:56 | 29.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Automedia.bg</p>

Снимка: Automedia.bg

Със своите непретенциозни и достъпни коли румънската компания Dacia се превърна в марката с най-голям ръст в продажбите на европейския пазар, както и в най-добре продавания автомобилен бранд в България. Портфолиото на Dacia обаче включва и автомобили, които акцентират върху дизайна и атрактивността. Те носят добавката Stepway, с каквато се сдобиха и новите Lodgy и Dokker.

Stepway не е новост в гамата на Dacia, но доскоро с такава версия разполагаше единствено хечбекът Sandero. В края на миналата година версии Stepway бяха анонсирани и за новите Lodgy и Dokker, като нашият екип успя да изпробва въпросната модификация на минивана.

Подобно на Sandero Stepway новият Lodgy Stepway е оборудван с цялостен бодикит, вдъхновен от света на кросовърите. Миниванът разполага с модифицирани брони, предна и задна скари в сатенено-хромиран цвят, предни фарове за мъгла със сатенено-хромиран кант, черни защитни лайстни на калниците и праговете, релси на покрива, странични огледала и алуминиеви джанти в цвят Dark Metal. Ексклузивен е също така цветът на каросерията - „Лазурно“ син, с който се боядисват всички Stepway модели.

Интериорът на Lodgy Stepway е изработен в унисон и демонстрира специална тапицерия с бродерия и сини шевове, окантени със същия син цвят циферблати и аератори, както и волан и централна конзола със същия акцент. Оборудването включва редица базови и допълнителни екстри, сред които Media Nav мултимедийна система, климатик, ограничител на скоростта / круиз контрол, заден паркинг сензор, отопляеми седалки, допълнителни джобове за съхранение на вещи и предмети отзад и отстрани на предните седалки и др.

За разлика от Sandero Stepway миниванът Lodgy Stepway не е получил увеличен пътен просвет или различно окачване. Това донякъде ограничава възможностите за движение по лоши пътища, но същевременно запазва познатата характеристика на окачването. Казано иначе, Lodgy Stepway вози също толкова комфортно, колкото останалите модификации на модела. Разлика има при джантите, които са по-големи (16 инча) и разполагат с гуми с по-нисък профил, като това оптимизира стабилността на пътя.

Промени по задвижването също не са правени. Моделът се предлага само със задвижване към предния мост, като може да бъде поръчан с дизеловия 1,5 dCi двигател. Той генерира 110 к.с. и 240 Нм, оборудва се с ръчна кутия с 6 степени и има средно потребление на гориво от само 4,4 л/100 км.

Няма навлизаме в подробности за пътното поведение или динамиката на Lodgy Stepway, тъй като промените спрямо останалите версии на модела са изцяло визуални. Повече по темата вижте в предишните ни ревюта на Dacia Lodgy.

Основното предимство на Lodgy Stepway е дизайнът, като той прави 7-местната машина далеч по-привлекателна. И я причислява към популярните в Европа кросовъри с предно предаване - автомобили, които са икономични и удобни в града, но същевременно притежават авантюристичен дух и са добър спътник за пътувания през уикенда.

Цените на Lodgy Stepway с 1,5-литров dCi двигател (110 к.с.) започват от 29 290 лв с ДДС, или с около 2 000 лева над ниво Laureate.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още