IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директор на Jaguar Land Rover поема Bentley

Волфганг Дюрхаймер напуска за втори път британския производител на луксозни автомобили

18:16 | 23.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на луксозни автомобили Bentley има нов директор – това е вече бившият директор по стратегиите в групата Jaguar Land Rover Ейдриън Холмарк. Той заменя Волфганг Дюрхаймер, който за втори път в кариерата си напуска британския производител на луксозни автомобили, съобщава Manager Magazin.


Все още назначението на Холмарк не е обявено официално, но според информацията то вече е факт. В информацията се обяснява, че Дюрхаймер, който освен изпълнителен директор е и президент на Bentley, сам е подал оставката си. Причини за решението му не се съобщават. 

От юни 2012 до юни 2013 г. Дюрхаймер ръководеше компанията Audi, където пристигна именно от Bentley. През лятото на 2013 г. ръководството на Volkswagen Group взе решение да го освободи от длъжност заради стремежа му към икономия на средства, което се отрази негативно на разработката на новото поколение на новото  поколение на флагмана на Audi – A8.

Освен Bentley топ мениджърът напуска и Bugatti, където също беше президент. Неговото място там най-вероятно ще бъде заето от шефа на Audi Sport и бивш ръководител на Lamborghini Щефан Винкелман.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още