IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнер от Ford ще спасява Seat

Стефан Лам е един от авторите на „кинетичния“ дизайн

19:14 | 22.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Evos е един от най-ярките проекти на Лам.<em> Снимка: Ford </em></p>

Концепцията Evos е един от най-ярките проекти на Лам. Снимка: Ford

Seat привлече нов дизайнер. Това е Стефан Лам, който през последните години работеше за една от конкурентните компании – Ford. Той ще замени Хорсе Диес, който от своя страна преминава в Audi, където ще отговаря за екстериора на концептуалните модели на марката.

Лам е работил повече от 10 години за Ford, където се е занимавал с външния вид на автомобилите на марката. Той е един от авторите на „кинетичния дизайн“, на който залагат новите модели на американския производител. Сред проектите на Лам са моделите S-Max и Focus RS, както и концептът Evos, който е в основата на новите Mondeo, Mustang и Focus.

Преди да пристигне в Seat, 53-годишният германец е работил и за Opel. На новото място той ще трябва да се подчинява на главния дизайнер на испанската компания Алехандро Месонаро, но ще има голяма роля при взимането на решения за външния вид на автомобилите на марката.

Предшественикът на Лам – Хорхе Диес, изкара два периода в Seat – от 2008 до 2010 г. и от 2011 до 2014. През 2011 г. той бе назначен за няколко месеца като „старши дизайнер“ в компанията Volkswagen.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още