IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 5 години BMW пуска конкурент на Tesla

Моделът iNext трябва да бъде електромобил от ново поколение

15:33 | 19.05.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Германският концерн BMW ще пусне през 2021 г. нов електромобил, който ще се казва iNext и ще трябва да се конкурира с Tesla Model S. Това съобщава агенция Bloomberg, като цитира изявление на изпълнителния директор на баварската компания Харалд Крюгер, направено на годишното събрание на акционерите в Мюнхен.

По думите на Крюгер бъдещото iNext ще получи система за автономно придвижване, облекчена конструкция, модерна електрическа трансмисия и напълно нов интериор. Според шефа на BMW това ще бъде „електромобил от ново поколение, което ще се появи на пътищата”.

Компанията също така предвижда разработи и напълно електрически кросовър, но окончателното решение по този въпрос още не е взето. Ако проектът получи „зелена светлина”, то баварците ще разполагат и с конкурент на Tesla Model X. Той ще се произвежда в завода в Спартенбърг (САЩ), където се сглобяват кросовърите X3, X4, X5 и X6.

Като цяло баварците предвиждат да електрифицират цялата си гама модели, като някои от тях ще получат хибридни, а други напълно електрически агрегати. Целта пред компанията е през 2020 г. средните нива на вредни емисии СО2 при новите автомобили на BMW да бъде 95 г/км.

Германският производител вече е готов с прототип на нова система за зареждане, която ще пълни акумулаторите на електромобилите и хибридите за по-малко от 2 часа. Предвижда се мощността на зарядната станция да се увеличи до 7 кВт, за да може това време да бъде съкратено.

Oще новини за сектора четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
kane
преди 7 години
2021 тесла ще е вече с модел 8
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
redcretin
преди 7 години
След провала с i3? Хайде няма нужда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още