IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari подаде документи за листване на Нюйоркската фондова борса

Оптимистичните очаквания са IPO-то на производителя на супер луксозни автомобили да достигне стойност от 10 млрд. евро

15:16 | 23.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ferrari подаде документи до американските регулатори, които ще позволят на производителя на супер луксозни автомобили да осъществи първично публично предлагане на Нюйоркската фондова борса. Оптимистичните очаквания са IPO-то да достигне стойност от 10 млрд. евро, пише MarketWatch.

Броят на акциите, които ще бъдат продадени, и ценовият диапазон все още не са определени, съобщиха от Fiat Automobiles Chrysler, която притежава 90% от Ferrari. Останалата част от компанията е собственост на сина на основателя на компанията Енцо Ферари – Пиеро. 

Fiat Chrysler потвърди, че планира да продаде около 10% от Ferrari чрез IPO-то. Италианско-американският производител на автомобили съобщи по-рано, че след IPO-то ще разпредели на акционерите си останалата част от дела във Ferrari.

Анализаторските оценки за IPO-то на Ferrari варират в широки граници – от около 5 млрд. евро до 10 млрд. евро. Серджо Маркионе, главен изпълнителен директор на Fiat Chrysler, заяви наскоро, че очаква сумата да е около 10 млрд. евро.

Първичното публично предлагане на Ferrari на Нюйоркската фондова борса се очаква да се проведе през четвъртото тримесечие на тази година.

Основен координатор по продажбата на акциите ще е швейцарската банкова група UBS, която също така ще участва в съвместен главен поемател с Bank of America Merrill Lynch и Banco Santander.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още