IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari с рекордни финансови резултати за първото тримесечие

Президентът Серджо Маркионе поема и поста главен изпълнителен директор

21:44 | 02.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианският автомобилен концерн Ferrari отчете рекордни финансови резултати за първото тримесечие на годината и същевременно обяви, че  неговият президент Серджо Маркионе става и главен изпълнителен директор, предаде DPA.

След като се отдели от италианско-американската автомобилна група Fiat-Chrysler през януари, Ferrari публикува първите си резултати като самостоятелна компания. В сравнение с първото тримесечие на 2015 г. печалбата на компанията преди облагане с лихви и данъци се се увеличава с 21 на сто до 121 млн. евро.

Концернът отчете и ръст от 19 процента до 78 млн. евро на чистата печалбa, или 0,41 долара за акция, при печалба от 65 млн. евро, или 0,34 долара за акция, година по-рано. Компанията се похвали  и с по-високи с 15 на сто продажби до 1882 коли благодарение на силното им търсене в Европа. Приходите растат с 8,8% до 675 млн. евро.

Нетните дългове на компанията, друг внимателно следен от инвеститорите показател, са намалели до 787 млн. евро в края на март, което е свиване с 15 млн. евро спрямо предходното тримесечие.

Сегашният главен изпълнителен директор на компанията Амадео Фелиза се оттегля от поста след 26-годишна кариера и веднага ще бъде сменен от Маркиони, който ще остане и президент на производителя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още