IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat разделя моделите си на емоционални и функционални

Италианците целят по-ефективно налагане на европейския пазар

16:50 | 30.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Fiat</p>

Снимка: Fiat

Fiat започва реализирането на нова стратегия за по-ефективно налагане на европейския пазар, съобщава Autocar. Италианците смятат да разделят гамата си на две – едната част ще предлага „емоционални” модели, а другата – „функционални”.

Като част от стратегията Fiat започва преорганизиране на дилърските си центрове на Стария континент. В тях имиджовите модели ще бъдат отделени от бюджетните, което ще трябва допълнително да улесни бъдещите клиенти на марката.

В „емоционалната” категория ще бъдат включени новият 124 Spider, който е построен на базата на Mazda MX-5, както и цялото семейство Fiat 500, включващо хечбек, миниван и кросовър.

При „функционалните” модели ще се предлагат наследникът на Panda, както и новата Aegea, която предстои да бъде показана на автосалона в Женева догодина. Тя ще се произвежда като седан, хечбек и комби.

Разделянето ще засегне и оборудването на автомобилите. Бюджетните марки ще се предлагат с материали от по-ниско качество, докато имиджовите ще разполагат с по-модерно и съответно по-скъпо оборудване. Цените на автомобилите ще бъдат фиксирани, което трябва да улесни максимално тяхната онлайн продажба.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още