IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford EcoSport за европейския пазар ще се прави в Румъния

Компанията ще вложи над 200 млн. евро в завода си в Крайова

17:36 | 22.03.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Предназначеният за Европа субкомпактен кросовър Ford Ecosport ще се произвежда в румънския завод на марката. От компанията съобщиха, че стартът на производството е предвиден за 2017 г.
Европейския Ford EcoSport ще се прави в Румъния


В момента на Стария континент се предлагат само автомобили EcoSport, произведени в Индия. Компанията обаче вече започва да подготвя завода си в Крайова за новия модел, като инвестицията ще надмине 200 млн. евро. В момента в предприятието в румънския град се сглобява единствено моделът Ford B-Max.

От Ford съобщиха още, че заводът в Индия ще продължи да произвежда автомобила, като ще го предлага на някои от близките до страната пазари. Освен това Ecosport се сглобява и в завода в Набережние Челни в Татарстан (Рус). 
Европейския Ford EcoSport ще се прави в Румъния
Компактният кросовър се продава в Европа с 3-цилиндров, 1,0-литров мотор Ecoboost с мощност 100 и 125 к.с., както и с 1,5-литров дизел, развиващ 90 к.с. За пазарите в Индия (съответно Азия), Бразилия, Китай и Русия двигателите са различни.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
индианеца
преди 8 години
Ами, с крадливи, алчни и корумпирани партократи на власт в държавата и общините - толкоз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 8 години
Защо по дяволите тези румънци ни изпреварват по всичко Това са 200 милиона инвестиции и хиляди нови работни места Колко пъти този министър Лукарски е направил опити да организира среща с представителя на Форд за Европа Следващите години Форд ще вкара в производство 12 нови модела на Форд Масово мести заводите си от Запана Европа на Изток Как само ние не успяхме да се уредим с един цял завод А трябва в близко бъдеще да подменим 2 милиона трошки които се търкалят по нашите пътища с нови автомобили
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 0
Pronto
преди 8 години
Боко: Задминахме Румъния по всички показатели!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още