IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford изтегля 432 хил. коли в Северна Америка поради софтуерен проблем

Дефектът не позволява на шофьорите да изгасят двигателите на моделите Focus, C-Max и Escape от 2015 г.

22:20 | 02.07.15 г.
Ford изтегля 432 хил. коли в Северна Америка поради софтуерен проблем

Ford изтегля от пазара 432 хил. коли от моделите Focus, C-Max и Escape поради софтуерен проблем, който не позволява на шофьорите да изгасят техните двигатели, съобщава AP.

Американската компания съобщи, че проблемът идва вследствие на софтуерен дефект в контролния компютър на превозните средства. В резултат двигателят продължава да работи, въпреки че ключът или старт/стоп бутонът е в положение "изключено".

От базираната в Диърборн, Мичиган, компания заявиха, че няма наранявания или инциденти, свързани с проблема. Ford ще актуализира софтуера без разходи за потребителите.

Проблемът се наблюдава в някои коли от моделите Focus, C-Max и Escape, произведени през 2015 г. Превозните средства от моделите Focus и C-Max са произведени в Мичиган, а тези от Escape – в завода на компанията в Луисвил.

Според информацията 375 хил. от колите са били продадени в САЩ, 52 хил. в Канада и 5 хил. в Мексико.

През миналата седмица Ford обяви изтеглянето на близо 204 хил. микробуса от модела Transit Connect в Северна Америка поради дефекти в арматурното табло и коланите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още