IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford сключва извънсъдебно споразумение със служители за 10 млн. долара

Причината е обвинение от страна на работниците за различни видове тормоз

09:39 | 18.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен производител Ford е сключил милионно извънсъдебно споразумение заради обвинения в сексуална и расистка дискриминация. Групата ще изплати на засегнатите служители до 10,125 млн. долара (приблизително 8,6 млн. евро), предава Ройтерс.

Американската Комисия за равни възможности на труда (EEOC), един от регулаторните органи на САЩ, приема, че в два завода на компанията Чикаго жени и чернокожи са били жертва на сексуален и расов тормоз. Проучванията също така са показали, че са се извършвали репресивни мерки срещу служителки, които се оплакват от тормоз и дискриминация.

Ford си сътрудничи с властите чрез доброволно решение за обезщетение, за да избегне продължаващ съдебен спор. 

Споразумението предвижда също така производителят да проведе обучения и да вземе други мерки през следващите пет години, така че тези случаи да не се повтарят.

Според информация на вестник Detroit News първоначално четирима служителки са подали жалби за сексуални нападения, по-късно съдебният спор е бил разширен с искове на общо 30 служителки.

Ford обяви в изявление, че според фирмената политика на дискриминацията трябва да се противодейства с „нулева толерантност". Според компанията на обвиненията е  било реагирано адекватно, включително с уволнения на виновните. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още