IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors отказва да налива повече пари в Peugeot

Концернът ще изчака финансовото положение на французите да се стабилизира

15:03 | 19.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
General Motors отказва да налива повече пари в Peugeot

Американският концерн General Motors подчерта за пореден път, че няма планове за бъдещи инвестиции в своя европейски партньор PSA Peugeot Citroen.

Припомняме, че френският автомобилен производител се намира в тежко финансово положение. В опит да се спаси от фалит, компанията затвори завода си в Дуе и предприе тежки съкращения, които ще оставят 8000 работници на улицата.

„Нямаме намерение да инвестираме допълнително в PSA, поне засега,“ коментира изпълнителният директор на GM Дан Акерсън по време на пресконференция в Шанхай. „Ако забележим подобрение, със сигурност ще премислим отново стратегията си".



Peugeot ще трябва да си набави нужната финансова инжекция чрез продаване на част от акциите си, коментират анализатори на Ройтерс.

GM притежава 7% от активите на френския производител, а в началото на годината двете компании подписаха договор, по силата на който през февруари в PSA бяха инвестирани около половината от договорените до този момент 423 млн. долара.

„Част от споразумението беше да назовем проблемите си и да започнем да ги решаваме. Ние отбелязваме прогрес в тази посока. Те трябва да направят същото и смятам, че засега се справят добре,“ коментира финансовият директор на GM Дан Аман.

Eвропейските автомобилни производители са едни от най-големите потърпевши от кризата. Неотдавна от GM обявиха, че смятат да излязат на нулата до средата на десетилетието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още