IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM: Не съжаляваме за SAAB, Hummer и Pontiac

Марките вероятно няма да бъдат върнати на пазара

13:40 | 29.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
GM: Не съжаляваме за SAAB, Hummer и Pontiac

В американския автомобилен конценр General Motors не съжаляват за закриването на марките Saturn, SAAB, Hummer и Pontiac, става ясно от изказване на изпълнителния директор на GM Мари Бара пред Automotive News. 

На проведения наскоро Световен конгрес на Automotive News Мари Бара бе категорична, че това е било правилно решение и продължава да стои твърдо зад него.

Макар не в прав текст, изпълнителният директор съобщи също така, че не се предвижда въпросните марки да бъдат върнати на пазара, допълва изданието.

Говорителят на General Motors Райнди Карни пък уточни, че компанията поддържа контакт с бившите клиенти на Pontiac, предлагайки им специални стимули за покупка на настоящите продукти на GM. Тя обаче не пожела да сподели дали този метод дава резултати.

Припомняме, че Saturn, SAAB, Hummer и Pontiac бяха извадени от състава на General Motors през 2008-2009 година, когато американският гигант бе в период на банкрут и мащабна реконструкция.

Една от марките - шведската SAAB, все още съществува, но е изправена пред непрекъснати финансови проблеми. Собственикът ѝ National Electric Vehicle Sweden (NEVS) води преговори с индийската Mahindra & Mahindra и китайската DongFeng, надявайки се да намери свеж капитал.

Още новини за пазара на автомобили четете в Automedia!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
"поддържа контакт с бившите клиенти на Pontiac, предлагайки им специални стимули за покупка на настоящите продукти на GM."Никога не съм се съмнявал, че клиентите на Понтиак, СААБ и Хъмър ще си купят с удоволствие Деу Матиз. Това е просто правилната стъпка. Специално за феновете на Хъмър се предлага подобрена версия на Шевролет Каптива :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още