IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-големите производители на автомобили в Китай

Чуждестранните концерни продължават да залагат на нови заводи в страната въпреки забавянето на икономическия растеж

17:17 | 20.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Чуждестранните автомобилни производители продължават да инвестират в свои заводи в Китай, най-големият автомобилен пазар в света, макар че най-голямото икономическо забавяне в страната от четвърт век насам заплашва ръста на продажбите в бранша, предава Ройтерс.

Пазарните лидери Volkswagen AG и General Motors не показват никакви признаци на отказване от планираните си инвестиции, докато Toyota Motor и Ford Motor също преследват в Китай нови планове за разширяване.

И това се случва въпреки забавянето на икономическия растеж, който допълнително натисна автомобилния пазар през януари-март, когато продажбите отчитат ръст от само 3,9%, в сравнение с 9,2% преди година и много под растежа от 7%, който китайската Асоциация на автомобилните производители (CAAM) прогнозира за тази година.

„Това е все още един от пазарите с най-голям ръст в света, така че ние не сме разочаровани от тези данни," казва Карлос Госн, главен изпълнителен директор на Nissan Motor и Renault, по време на откриването на автомобилното изложение  в Шанхай в понеделник. „Ние инвестираме в Китай и ние ще продължим да инвестираме в страната". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още