IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda ще поставя рекорд за най-икономичен автомобил

Дизелов Civic Tourer ще измине 13 000 км за 25 дни

11:00 | 30.05.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

Honda се готви да постави рекорд по икономичност на гориво, който да бъде записан в Книгата на Гинес. Целта е да се докаже ефективността на 1,6-литровия дизелов мотор на марката, като това ще стане по време на мащабен тест драйв с дължина от 13 000 км.

Проектът ще стартира на 1 юни, когато двама инженери от европейското подразделение на компанията ще поемат на пътешествие с Honda Civic Tourer. Те ще стартират от Аалст (Бел), като за 25 дни ще посетят 24 държави от ЕС плюс Русия.

Фергъл МакГрат и Джулиън Уорън ще прекарват по 7,5 часа дневно зад волана на автомобила, на който ще бъдат монтирани устройства за следене на достоверността на данните. През цялото време те ще записват маршрута, по който преминават, както и разхода на гориво.

За да няма съмнение в показателите, от Honda ще поканят и независими свидетели. Освен това е създаден и специален сайт в интернет, на който в реално време ще могат да се следят всички данни за тест драйва. За да бъде признат официално рекордът, ще се използва стандартен автомобил, по който няма да бъдат правени изменения или подобрения.

Според регламента, машината ще бъде прегледана от независими експерти както в началото, така и в края на пътешествието. В правилника също така е записано, че автомобилът през цялото време трябва да се придвижва по пътища, затова от маршрута му липсват островни държави като Великобритания, Ирландия, Кипър и Малта, кoито също влизат в ЕС.

Още за Honda Civic Tourer вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
slackfan
преди 8 години
то затова в момента Тесла Мотърс (САЩ) завладява света, щото ''*** в САЩ убиха ел.колата". Четеш грешните медии, финансирани от точно тези които убиват ел.коли, соларни панели, ВЕЦ и т.н. и живеят в средновековието. Ще ти дам и жокер кои са - преди година продължиха да нахлуват и превземат територии в съседните си държави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Хора без работа и почнаха глупости да правят КПД-то на ДВГ-то е 30% останалите 70% са топлина които през охладителната система допринасят за глобалното затопляне освен газовете които излизат от ауспуха.И като за капак на тези ''екстри'' свършва петрола - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Най-много се ядосвам ,че *** в САЩ убиха ел.колата 1996год. и съм описал подробно защо САЩ са извършили най-много престъпления срещу човечеството и в момента - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/156900452004444390% от гражданите на САЩ може да са честни хора но това са фактите и Фредерик Уилям Ингдал, американски икономист, политолог го казва точно -''десетилетия бавно, но вярно, интересите на шестседем от най-крупните банки на Уолстрийт, на военната промишленост и интересите на нефтените компании фактически извършваха държавен преврат - http://infobalkani.wordpress.com/2014/08/09/вашингтон-заема-мястото-на-третия-рай/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още