IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И MINI ще прави хибриди

Производителят ще предложи екологичен Countryman

15:22 | 23.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимки: Motoringlife</p>

Снимки: Motoringlife

Британският производител MINI ще предложи първия си екологичен модел. Това ще бъде кросовър Countrumen с добавка E към името. Снимки на модификацията бяха публикувани от изданието Motoringlife. На тях се вижда гнездо за зареждане с електричество, разположено в предната част на автомобила.

Новият Countryman ще бъде изграден на платформата ULK2, създадена от инженерите на BMW. Тя се използва и за компактните кросовъри Mini Clubman и BMW X1. Следващото поколение на Countryman ще бъде по-широко и по-дълго от своя предшественик, като това ще доведе до увеличение на пространството за пасажерите. Ще нарасне и обемът на багажника.

Силовият агрегат на хибридния кросовър се състои от 1,5-литров бензинов туин-турбо двигател със 136 к.с и 220 Нм и допълнителен електромотор с 88 к.с. и 165 Нм. Версията Countryman E ще бъде с предно предаване, като ще получи 6-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 6,5 секунди, а само на електричество автомобилът ще изминава до 50 км.

Премиерата на второто поколение на Mini Countryman е насрочена за есента на тази година. Хибридната версия ще бъде представена едновременно с традиционната.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още