IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Ferrari може да достигне 11 млрд. евро

Оценката на компанията може да се промени заради нестабилността на пазарао

22:28 | 08.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Статутът на Ferrari на производител на автомобили за супербогаташи помага за покачване на стойността на компанията при първичното ѝ публично предлагане до 11 млрд. евро, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

Разговори с потенциални инвеститори подсказват, че Ferrari може да бъде оценена на малко под 11 млрд. евро до 11 млрд. евро, когато нейният собственик Fiat Chrysler Automobiles продаде 10-процентен дял от нея на борсата в Ню Йорк, коментират източниците, пожелали анонимност.

Ценовият диапазон за първичното публично предлагане (IPO) ще бъде публикуван в актуализираните документи за листването в петък, а през следващата седмица ще бъдат организирани презентации пред потенциални купувачи, допълват източниците.

По думите им оценката може да се промени заради нестабилността на пазара, най-вече заради скандала с Volkswagen.

Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе, който е председател на Ferrari, от месеци настоява, че марката трябва да бъде оценявана като производител на луксозни стоки, като производителите на модни продукти Prada и Hermes International, не като производител на автомобили. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още