IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея санкционира Volkswagen с почти 32 млн. долара за подвеждаща реклама

Компанията е рекламирала автомобилите си като икономични и щадящи околната среда

20:03 | 07.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Южнокорейската комисия за честна търговия глоби местното подразделение на германския автомобилостроител Volkswagen с близо 32 млн. долара за подвеждаща реклама.

Комисията обяви, че ще внесе жалби срещу петима сегашни и бивши директори в компанията, съобщават местни медии, цитирани от ДПА.

Комисията връчи глобата в размер на 37,3 млрд. вона (31,9 млн. долара) на Audi Volkswagen Korea за подвеждаща реклама за автомобилите на компанията. В рекламата се твърди, че те отговарят на изискванията за отделени вредни газове и са по-икономични, отбелязва агенция Йонхап, цитирана от БТА.

Компанията е подчертала в рекламата си, че колите й отговарят на европейските стандарти за отделени вредни газове и че дизеловите й автомобили не вредят на околната среда.

Глобата е най-голямата, която комисията някога е налагала за подвеждаща реклама. 

Преди малко повече от година германският концерн призна, че е манипулирал данните от емисиите вредни газове при над 11 млн. дизелови автомобила по света. Това доведе до най-голямата криза на групата в корпоративната й история.

В отговор на скандала южнокорейските власти започнаха разследване срещу над десет чуждестранни автомобилопроизводители.

През август Южна Корея въведе забрана на продажбата на почти всички модели Volkswagen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още