IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай и САЩ тласкат до рекордни нива продажбите на Volkswagen през септември

Деветмесечните доставки на най-голямата дивизия на компанията по продажби и приходи нарастват с 2,7% до 4,49 млн. автомобила

17:34 | 06.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Volkswagen отчита най-високите си продажби през септември за основната си търговска марка, като световните регистрации нарастват с 8% на годишна база до 593 700 автомобила, съобщи Ройтерс.

Деветмесечните доставки на най-голямата дивизия на VW по продажби и приходи се увеличават с 2,7% до 4,49 млн. автомобила. Печалбите в Китай и САЩ компенсират спада в Западна Европа, обяви автомобилният производител.

„Съществуват и ясни признаци за възход на местния пазар в Германия, настоящите поръчки са доста над предходния месец“, казва ръководителят на продажбите Юрген Щакман.

Преди седмица стана ясно, че автомобилният производител е добавил резерви за още около 2,5 млрд. евро към общата сума, която трябва да плати заради скандала с дизеловите емисии и която вече струва на компанията около 20 млрд. долара.

„Причината е увеличение на резервите, свързани с програмата за изтегляне/преоборудване на превозните средства 2.01 TDI. Тя е част от договорката в Северна Америка, която се оказва много по-сложна технически и времеемка“, заявява компанията в свое съобщение от миналия петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ivancholak
преди 6 години
рекламата се изплаща...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още