IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-популярните коли в България според Google

У нас най-търсени са BMW и Mercedes, а в света - Toyota

17:34 | 04.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Google / Topspeed</p>

Снимка: Google / Topspeed

Кои са най-популярните марки автомобили в различните държави според интернет търсачката Google. Отговор на този въпрос дава изданието Topspeed, което представя справка за това какъв интерес предизвикват различните брандове сред хората по света.

Според изданието най-популярната марка в световен мащаб продължава да бъде Toyota, която обаче отстъпва значително на конкурентите си в Европа. От предоставените графики се вижда, че в повечето държави на Стария континент най-популярни са автомобилите на BMW и Volkswagen.

За България тази тенденция също се запазва, като в страната ни най-голям интерес предизвикват именно баварските автомобили, както и тези на директния конкурент Mercedes-Benz. Подобно е положението и на повечето съседни на нас държави, като изключение прави Румъния, където хората търсят предимно местната Dacia и Volkswagen.

В северните райони на континента – Скандинавия, като цяло сериозно предимство имат машините на Tesla – в Норвегия, и на Volvo – в Швеция. Интересното обаче е, че във Финландия интересът е на страната BMW и Volkswagen.

Любопитното е, че в Северна Америка лидер е Toyota като цяло, но пък само в САЩ японската марка има сериозен конкурент в лицето на Ford. В Южна Америка японците отстъпват на Fiat, но това се дължи най-вече на огромния интерес към тази марка в Бразилия. На този континент много популярни са и колите на Chevrolet, както и тези на Hyundai.

В Азия също се наблюдава интересна тенденция. В Япония, например, най-голямо търсене е регистрирано към моделите на BMW, докато в Китай – към тези на Tesla. В Югоизточната част на континента пък предпочитанията са към автомобилите на Honda.

За Африка Toyota е най-търсената марка като цяло, въпреки че в някои региони лидер е BMW. В Западната част интересът е насочен към Mercedes. В Австралия пък начело отново е Toyota, докато в Нова Зеландия най-популярни според Google са колите на Mitsubishi.

Графиките за други континенти вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още