IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lada XRAY се качи на поточната линия

Продажбите на кросовъра стартират в края на годината

12:36 | 09.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимкa: lada-xray2</p>

Снимкa: lada-xray2

Вторият автомобил от възродената гама модели на руската марка Lada е готов за производство, пише местното издание lada-xray2, което разпространи и снимки от поточната линия на машината.

Кросовърът носи името XRAY, като серийното му производство ще започне в средата на декември. За тогава е насрочен и стартът на продажбите в Русия.

Що се отнася до заснетият автомобил, той изглежда напълно готов за производство. Все пак се посочва, че той е част от пилотна серия, предназначена за тестове.

Сравнен с показаните през 2013 и 2014 година концепции, серийният XRAY изглежда почти аналогично. Минимални разлики се откриват в задните светлини, джантите и графиката на предните фарове.

Що се отнася до интериора, той изглежда все още се доработва, тъй като използваните материали имат странен вид. Дизайнът му е близък до този на Dacia Sandero, която всъщност е в основата на руския автомобил.

От информацията става ясно, че върховите версии на Lada XRAY ще разполагат с инфо-развлекателна система със 7-инчов дисплей (аналогична с тази на Dacia), многофункционален волан, климатроник, ел. стъкла и др.

Кросовърът, който ще се предлага само със задвижване към предния мост, ще може да бъде снабден с един от предлаганите три бензинови двигателя – два с обем 1,6 литра, развиващи 106 и 114 к.с., и 1,8-литров със 122 к.с. По-малките агрегати се куплират с механична скоростна кутия, докато големият разчита на роботизирана трансмисия.

Цената на кросовъра ще варира между 9000 и 9400 евро в зависимост от нивото на оборудване и двигателя.

Още снимки на Lada XRAY вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още