IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini закова нов рекорд

Спортната марка очаква сериозен ръст и през следващите години

13:30 | 28.01.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Стефан Винкелман. Снимка: Lamborghini</em></p>

Стефан Винкелман. Снимка: Lamborghini

Продажбите на Lamborghini продължават да растат, като през 2015 година достигат нов връх, съобщават от компанията. Реализираните на световните пазари екземпляри за първи път в историята на производителя надхвърлят границата от 3000.

Точният брой е 3245, което e значително подобрение спрямо 2014 година, когато компанията продаде 2530 коли.

От Lamborghini не уточняват продажбите на отделните модели, но пък заявяват, че очакват ръстът да продължи и през настоящата година. Нает дори допълнителен персонал, който да обезпечи очакваното повишаване на производството.

През 2014 година Lamborghini нае 150 нови служители на поточните линии, като през следващите няколко години съставът ще бъде увеличен с още 500. Настоящият персонал в завода на компанията е 1300 души.

За повишаването на продажбите основна роля трябва да изиграе моделът Urus, който се очаква след около 2 години. Той представлява кросовър, като е представител на най-бързо растящия сегмент на пазара. Според изпълнителния директор на Lamborghini Стефан Винкелман след премиерата на Urus продажбите на марката ще достигат 5000  - 6000 екземпляра годишно.

Но не само "масовите" модели на Lamborghini обаче се продават добре. Наскоро компанията разкри, че ще покаже специален модел, посветен на 100-годишнината от рождението на Феручо Ламборгини. Въпросната машина все още не е представена официално, не се знае дори името й. Въпреки това обаче всички 40 екземпляра (20 купета и 20 кабриолета) са вече предплатени от клиенти. Спекулира се, че цената на този модел ще бъде около 2,4 млн. долара. Премиерата му ще се състои в Женева през март.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Финанси виж още