IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Литекс Моторс откри първи шоурум на Great Wall в Сърбия

Той се намира в Белград, като до края на годината ще заработят представителства в Ниш и Нови Сад

13:40 | 30.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Шоурумът на Great Wall в Сърбия. <em>Снимка: Литекс Моторс</em></p>

Шоурумът на Great Wall в Сърбия. Снимка: Литекс Моторс

Българската компания Литекс Моторс, която сглобява модели на китайската марка Great Wall край Ловеч, откри своя първи шоурум в Сърбия. Той се намира в столицата Белград, като до края на годината ще бъдат открити още две нейни представителства в страната – в Ниш и в Нови Сад, съобщават от компанията.

Автомобилите Great Wall, произведени в България, се предлагат на пазара на западната ни съседка от лятото на 2014 г. от официалния представител на компанията за Сърбия - GWS Auto Group.

„Приносът на Сърбия е важен и стратегически за Литекс Моторс, и е добър знак, че точно в навечерието, в което празнуваме 3 години от отварянето на завода за автомобили Great Wall в България, празнуваме и откриването на първия шоурум на марката в Сърбия“, каза при откриването изпълнителният директор на българския автомобилен производител Илия Терзиев.

В западната ни съседка Литекс Моторс предлага кросовъра Great Wall H6 и пикапа Steed 5.

Произведените в България машини се предлага също така на пазарите на Италия, Румъния и Македония. През 2015 г. Литекс Моторс ще продължи да разширява дилърската си мрежа в Европа, като приоритетни остават пазарите на Източна и Централна Европа, сочи още информацията.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още