IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MINI на Роберто Кавали отиде за благотворителност

Уникалният екземпляр се продаде за рекордните 150 000 евро на търг във Виена

15:33 | 29.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
MINI на Роберто Кавали отиде за благотворителност

Дизайнерско MINI Paceman, създадено от моделиера Роберто Кавали, бе продадено за рекордните 150 000 евро на благотворителен търг във Виена, пише специализираното издание Carscoops. Приходите от мероприятието ще бъдат дарени на организация за борба с вируса на СПИН.

Собственикът на колата остава анонимен, но който и да е той, със сигурност харесва златисти елементи, хамелеонова боя, която мени нюанса си от черно към кафяво в зависимост от ъгъла на гледане, както и запазената марка на Cavalli – животинските принтове.

„Много сме доволни, че уникалното MINI се продаде за рекордна сума, с която ще допринесем за борбата с ХИВ. Благотворителността е от изключително значение за марката MINI, което намери уникална платформа чрез този търг,“ коментира Ралф Шепъл, шеф на PR отдела на компанията.

Със самия Роберто Кавали зад волана и съпругата на дизайнера Ева Кавали на пасажерското място, автомобилът закри модното ревю, което предшестваше самия търг на събитието във Виена.

От началото на сътрудничеството между MINI и фондацията Life Ball, са били продадени тринайсет уникални модела от марката, които са събрали над половин милион евро, дарени за благотворителната кауза.

Още снимки на специалния MINI Paceman разгледайте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още