IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-луксозният автомобил в света става електрически

Rolls-Royce подготвя електрическа версия на Phantom

18:13 | 20.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Rolls-Royce</p>

Снимка: Rolls-Royce

Британският производител на луксозни автомобили Rolls-Royce не иска да изостане от световните тенденции в бранша и е готов да предложи електромобил, изграден на базата на най-новото поколение на модела Phntom. Това заяви пред Car and Driver генералният директор на компанията Торстен-Мюлер Етвос.

Той допълни, че най-луксозният автомобил на планетата ще получи версия на ток при смяната на поколенията си. Новата платформа, на която ще бъде изграден следващият Phantom, е така проектирана, че да позволява поставянето на електрически мотор и батерии. 

Любопитното е, че в Rolls-Royce смятат да пропуснат един етап - този на хибридите и директно ще се насочат към електромобилите. В британската компания също така са на мнение, че системите за автономно управление все още не са подходящи за техните модели и ще се насочат към тях, едва когато те се докажат като сигурни, надеждни и лесни за използване.

"Всичко зависи от прогреса в тази област. Ние предпочитаме да изчакаме, докато системите за автономно придвижване станат достатъчно разбираеми за нашите клиенти", отговори Мюлер-Етвос на въпрос дали Phantom ще получи системата за круиз-контрол, която се поставя на последното поколение на BMW 7-Series. Тя може да поеме управление на автомобила за период от време.

Като допълнение топ мениджърът подчерта, че електрическите коли на Rolls-Royce не са прищявка на клиентите, а задължителна мярка. Това се отнася най-вече за големите градове в Азия, където властите се готвят да забранят използването на автомобили с двигатели с вътрешно горене. 

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още