IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan Leaf увеличава двойно пробега си

Моделът ще се предлага в няколко модификации

12:18 | 29.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nissan</em></p>

Снимка: Nissan

Топ версиите на следващото поколение Nissan Leaf ще могат да изминават около 400 км. с едно зареждане. Това е над два пъти по-голям пробег от този на сегашната европейска версия на модела, съобщава Auto Exprees.

Японската компания планира да пусне няколко модификации на новия Leaf, като всяка ще разполага с батерии с различен капацитет. Така версиите на електромобила ще се различават по максималния пробег, динамичните характеристики и, естествено, по цената си. 

„Представете си един стандартен модел, който се предлага с голяма гама двигатели. При нас ще бъде абсолютно същото, но всички мотори ще бъдат електрически”, коментира представител на Nissan пред изданието, като уточни, че новият Leaf ще излезе на пазара през 2017 г.

Източникът на Auto Express допълва, че съвсем скоро при първото поколение на модела ще се появи версия с увеличен пробег. В момента Leaf се предлага с акумулатори с капацитет 24 кВт/ч, а новата модификация ще разполага с 30 кВт/ч. Нейният автономен пробег ще бъде около 260 км, а премиерата й ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември.

Сегашният Nissan Leaf разполага с електромотор със 109 к.с. Пробегът му е около 180 км., като от модела до момента са продадени близо 175 000 бройки. Според производителя, Leaf е най-популярният електромобил на планетата.

Заслуга за все по-доброто представяне на модела през последните години има въведената през 2013 година модернизация. Обновеният модел демонстрира автономен пробег от 200 км., нов режим за пестене на енергията, по-голям багажник, по-директно управление и не на последно място по-ниска цена.

Още любопитни статии за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още